Tailwind Lanceert crowdfunding-platform voor tandartsen

delen

7 augustus 2017

BAN Nederland

Tailwind lanceert crowdfunding-platform voor tandartsen
Waar in de meeste branches het ene na het andere crowdfunding-initiatief wordt gelanceerd, bleef de dentale wereld vrijwel altijd aangewezen op een bancaire lening. Maar daar bracht Tailwind Dental, onderdeel van Tailwind Crowd, onlangs verandering in. Via hun platform kunnen informele investeerders uit de mondzorg andere specialisten uit de branche helpen.

Tailwind Dental richt zich onder meer op startende tandartsen die, nadat ze een aantal jaar werkervaring hebben opgedaan bij een praktijk, nu voor zichzelf willen beginnen. Maar ook ervaren tandartsen die een alternatief zoeken voor een lening via de bank zijn er aan het juiste adres. Medeoprichter Ignacio Garcia Losa vertelde investeerders.nl dat Tailwind Dental opereert op het snijvlak van de traditionele bank en de fintech-industrie. En ander kenmerk is dat, naast de specialisatie in de dentale wereld, het uitbrengen van advies een belangrijke rol speelt.

De gemiddelde aanvraag die bij Tailwind Dental wordt gedaan heeft een financieringsbehoefte van 200.00 euro. Dit geld wordt veelal ingezet voor het vergroten van het werkkapitaal, de overname van een praktijk of een verbouwing. Voor investeerders ligt het rendement tussen de 4 en 8 procent, afhankelijk van het risico. Tailwind Dental werkt zowel concurrerend met de bank als complementair in het geval van stapelfinanciering.

Tailwind lanceert crowdfunding-platform voor tandartsen


voor meer informatie zie de website van Tailwind Dental en neem contact op met Eric Lemmens 06 16531793

Misschien ook interessant