Venture Capital Top 10

delen

7 april 2020

Investormatch

Nu we met de coronacrisis veel nieuws horen over ondernemers die de deuren moeten sluiten, deals die worden uitgesteld en verliezen die worden geleden, is het tijd voor positief ondernemersnieuws. Daarom hier onze selectie van de tien meest innovatieve bedrijven in Nederland die in het afgelopen kwartaal succesvol risicokapitaal ophaalden. De enige voorwaarde om in de lijst te komen is dat het om technische innovatie gaat.

Mosa Meat
De bevolking duurzaam, gezond en diervriendelijk voeden is de drijfveer van Mosa Meat. Het doel is eerlijk vlees op de markt te brengen en te serveren. Mosa Meat creëerde een burger met kweekvlees door koeiencellen rechtstreeks te oogsten. Met een bedrag van € 7,5 miljoen aan risicokapitaal kan het bedrijf zich verder ontwikkelen. Het kapitaal gaat Mosa Meat inzetten om kweekvlees naar de markt te brengen voor schappelijke prijzen. Dit verwacht het diervriendelijke productiebedrijf te realiseren in 2021.

Neuroplast
Neuroplast streeft ernaar om de kwaliteit van leven van patiënten met een neurodegeneratieve aandoening, zoals een dwarslaesie, te verbeteren door teruggave van de opgewerkte lichaamseigen stamcellen. Met het opgehaalde kapitaal van € 4 miljoen kan klinisch onderzoek worden verricht en het product op de markt worden gebracht.

Kaizo
Kaizo creëerde een platform waarbij de focus ligt op efficiëntie, productiviteit en prestatie van het team. Door middel van gamificatie en kunstmatige intelligentie kunnen werknemers persoonlijke doelen bepalen, beheren en impact maken in het bedrijf. Met het opgehaalde risicokapitaal van € 2,7 miljoen gaat Kaizo het platform verder uitbouwen, nieuwe markten aantrekken en de focus leggen op terugkerende klanten.

UNL
Volgens de World Tourism Organization (WTO) woont 80% van de bevolking in ontwikkelingslanden zonder erkend adres. Wie dacht dat in ontwikkelde landen iedereen op een erkend adres woont heeft het mis. Hier ligt dit percentage op 20%. UNL probeert met technologie dit getal omlaag te brengen. Door de wereld weer te geven in een 3D grid van micro-cellen krijgen alle locaties in stedelijke en landelijke gebieden unieke ID adressen. In maart 2020 haalde UNL bijna € 1,82 miljoen op om het ‘Internet of Places’ te bouwen, een variant op ‘Internet of Things’.

Trengo
Eenvoudig en snel communiceren met je klanten via één gedeelde inbox? Trengo maakt het mogelijk om alle inkomende berichten van klanten te beantwoorden via één kanaal, waardoor efficiënt werken wordt bevorderd. Venture Capital fonds Peak Capital investeerde in februari € 1,75 miljoen in Trengo. Met de investering breidt Trengo het sales- en marketing team uit en wordt het development team versterkt om zo het product verder te verbeteren. Bovendien heeft Trengo de ambitie om de marktpositie in Nederland te versterken en internationaal uit te breiden.

Hello energy
Hello energy verzamelt en analyseert energiedata en combineert deze voor grote (vastgoed) organisaties, zodat de prestaties op het gebied van duurzaamheid getoond worden en ook andere bedrijven worden gemotiveerd om duurzame stappen te zetten. Uiteindelijk wil hello energy energiepositieve resultaten boeken op gebouwen. De kapitaalinjectie van € 1 miljoen van februari 2020 draagt hieraan bij. Verder is de organisatie op zoek naar talent, voornamelijk op het gebied van sales en development.

Staffyou
Werkgevers kunnen door middel van het platform van Staffyou gemotiveerde studenten flexibel inhuren. Voordat studenten worden ingezet doen zij ervaring op, waardoor ze perfect in het profiel passen van opdrachtgevers die werkzaam zijn in de horeca, de logistieke sector, op festivals en events en de administratie en retail. Euro-Rijn Group investeerde in februari 2020 een bedrag van € 1 miljoen in Staffyou. De komende jaren staat nationale uitbreiding op de agenda, ook is de ambitie van Staffyou een internationale speler te worden. Het kapitaal zal bovendien worden ingezet voor het doorontwikkelen van SaaS (Software as a Service).

Equalture
Equalture stelt het ideale team samen door de vaardigheden en eigenschappen van het huidige team door middel van gamified assessments te analyseren. Samen met de eigen input voor een vacature en een sectoranalyse wordt het profiel voor de best passende kandidaat bepaald. De start-up haalde in februari 2020 succesvol risicokapitaal op. Met de investering van € 1 miljoen van InnovationQuarter en 4impact zal het bedrijf het team uitbreiden en de klantenbasis opschalen.

Whatagraph
De marketinginzichten van jouw onderneming tot een hoger niveau tillen? Met Whatagraph structureer je data van je website en social media eenvoudig in een visueel opgemaakt rapport. 70Ventures, Inventure en Open Circle Capital investeerden in februari € 850.000 in de marketing analytics start-up. Vorig jaar groeide de onderneming flink in het aantal medewerkers en de omzet, na de funding ronde van februari 2020 richt het bedrijf zich op het aanboren van nieuwe markten en het verdubbelen van het aantal gebruikers.

FUMI Ingredients
FUMI Ingredients, een spin-off van Wageningen University & Research, heeft een natuurlijk alternatief gevonden voor kippei-eiwit in vleesvervangers. Hierdoor kan een 100% veganistisch product worden gemaakt. Dit alternatief op basis van micro-organismen is volgens Fumi goedkoper dan kippenei-eiwit. Investeerders Innovation Industries en Shift Invest zagen potentieel in het bedrijf. Met een investering van € 500.000 kunnen de veganistische eiwitten op grotere schaal worden geproduceerd. Daarnaast kan het product op de markt worden gebracht.

Op zoek naar financiering?

Wij ondersteunen je hier graag bij. Wij hebben contact met een groot aantal participatiemaatschappijen/venture capitalists. Neem contact op.

Misschien ook interessant