Bekijk hier de Venture Capital Innovatie Top 10

delen

14 januari 2021

Investormatch

Venture Capital Innovatie Top 10

De Breed & Partners publiceert ieder kwartaal de Venture Capital Innovatie Top 10. In deze top 10 vind je de meest innovatieve bedrijven in Nederland die succesvol risicokapitaal ophaalden. De enige voorwaarde om in de lijst te komen is dat het om een technologische innovatie gaat.

10. Peerby

De Nederlandse start-up Peerby biedt een online platform waar mensen spullen kunnen uitlenen aan buurtbewoners. Het platform werd na de start in 2012 jarenlang gezien als dé belofte onder Nederlandse start-ups in de deeleconomie. Echter, het bedrijf bracht nooit geld op.

Inmiddels heeft het platform 6.000 betalende abonnees en ook is er gesneden in het personeelsbestand. Onlangs besloot investeringsmaatschappij Loyal Capital samen met een groepje informal investors € 500.000 in de start-up te steken. Volgens oprichter Daan Weddepohl is Peerby nu voor het eerst kostendekkend.

9. Cybersprint

Het cybersecuritybedrijf Cybersprint, dat gespecialiseerd is in digitale voetafdruk, heeft een investering van € 1,75 miljoen ontvangen. Dit bedrag is geïnvesteerd door een aantal bestaande aandeelhouders, waaronder InnovationQuarter, Vortex Capital Partners en KPN Ventures.

De kapitaalinjectie wordt volgens CEO Pieter Jansen gebruikt voor internationale expansie en het oplossen van een aantal complexe cybersecurity vraagstukken, zoals cyberrisico’s in de leveringsketen.

8. Silverflow

Crane Venture Partners, Inkef Capital en een groep investeerders hebben samen € 2,6 miljoen geïnvesteerd in de Amsterdamse start-up Silverflow. Silverflow heeft een betalingstechnologie ontwikkeld waarmee financiële instellingen van stroom worden voorzien. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.

7. Pieter Pot

SHIFT Invest, Future Food Fund en InnovationQuarter investeren € 2,7 miljoen in de Rotterdamse start-up Pieter Pot, die houdbare boodschappen in glazen potten thuisbezorgt. De kapitaalinjectie is nodig om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Pieter Pot bedient heel Nederland, maar er staan nog 30.000 mensen op de wachtlijst voor de ‘verpakkingsvrije supermarkt’. Met deze investering kunnen operaties worden opgeschaald en kan een eigen circulaire verpakking worden ontwikkeld.

6. Rodeo

Het Amsterdamse softwarebedrijf Rodeo heeft € 7,5 miljoen opgehaald bij No Such Ventures. Rodeo is in 2014 opgericht en biedt een projectmanagement platform voor de creatieve industrie. Hiermee kunnen creatieve bedrijven hun budgetten en projecten beheren, uren registreren en facturen versturen. Rodeo is actief in meerdere Europese landen en heeft sinds 2019 ook een kantoor in New York, waar een team van acht personen werkzaam is.

Benieuwd naar de top 5? Bekijk hem hier.

Misschien ook interessant