Unieke samenwerking maakt venture capital constructie ook bereikbaar voor kleine belegger op aescuvest.eu

delen

5 september 2019

Jörg Diehl

Unieke samenwerking maakt venture capital constructie bereikbaar voor kleine belegger
• Particuliere beleggers krijgen vanaf vandaag via aescuvest.eu de mogelijkheid om met een beperkt bedrag -vanaf €500 of €1.000- online te beleggen in veelbelovende medische startups en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van medische innovatie.
• Voor het eerst wordt hiermee kapitaal voor een startup opgehaald in meerdere Europese landen op basis van een bij de Duitse toezichthouder Bafin gepubliceerde Prospectus.
• De Prospectus maakt het voor particuliere investeerders mogelijk om samen met business angels en venture capitalists in een vroeg stadium online te investeren en te profiteren van het groeipotentieel van jonge startende bedrijven.
• De Prospectus dient als basis voor meerdere campagnes over een langere periode. Bij elke campagne zal de opbrengst via een special purpose vehicle (SPV) per investering, worden beheerd.

Selectie van bedrijven door inbreng EU-innovatie platform EIT Health
• De meest belovende innovatieve Europese ondernemingen kunnen voor een campagne via aescuvest.eu worden geselecteerd. Dit op basis van een samenwerking van de crowdfunder met EIT Health; een op de medische sector gericht Kennis en Innovatie Community (KIC) opgezet door het in 2008 opgerichte onafhankelijke European Institute for Innovation & Technology (EIT) van de EU om innovatie en ondernemerschap in de EU te promoten.
• EIT Health beoogd hiermee bij te dragen aan een sterker Zorg Ecosysteem voor Europa.

Eerste campagne voor Delftse Surge-on Medical start vandaag
• De eerste venture betreft het Nederlandse MedTech-bedrijf Surge-on Medical dat online 3 tot 5 miljoen euro kapitaal wil ophalen om een nieuw ontwikkelde -gepatenteerde- platformtechnologie voor precisie- en robotchirurgie naar de markt te brengen.
• Dit werd gisteravond bekend gemaakt in het Berlijnse Charité Museum voor Medische Geschiedenis waar aescuvest, EIT Health en Surge-on Medical de eerste campagne lanceerden met als motte; ‘Scaling and Driving Digital Health Innovation in Europe to the Next Level’.

Voor een toelichting op de campagne en Surge-on Medical, als ook achtergrond bij aesuvest.eu, EIT Health en Surge-ON Medical zie de bijgevoegde pdf met het volledige Engelstalige persbericht, of neem contact op met:

aescuvest International GmbH

Frank Schwarz

+49 69 25474 1644

press@aescuvest.eu

aescuvest.eu

 

Surge-on Medical B.V.

Audry Zoncsich Blanco

+31 15 2682 513

info@surge-on.eu

surge-on.eu

N.B. Aan deze mail kunnen geen rechten worden ontleend en is uitsluitend ter informatie. Zie voor meer informatie het bijgevoegde Engelstalige persbericht of de Prospectus via www.aescuvest.eu

Misschien ook interessant