Succesvolle investering voor innovatieve aspergerobot ontwikkelaar AvL Motion

delen

3 januari 2020

Investormatch

AvL Motion heeft een investering opgehaald van € 1 miljoen van seedcapitalfondsen Brightlands Agrifood Fund, Future Food Fund en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Met deze investering wordt de innovatieve aspergerobot verder ontwikkeld en gelanceerd.

Innovatief, autonoom én selectief
Arno van Lankveld, CEO en oprichter, heeft door zijn achtergrond in de aspergeteelt ervaren dat telers steeds vaker kampen met het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel om handmatig te oogsten op de juiste manier.

De aspergeoogstrobot selecteert autonoom en selectief asperges. Vervolgens worden de asperges gesneden en uit de grond gehaald. De robot is in staat om zelfstandig asperges te oogsten. Met de ontwikkeling van de robot wordt verwacht dat er minder oogstpersoneel nodig is en dat er een betere kwaliteit geoogste asperges wordt opgeleverd. Daarnaast is het kosteneffectief waardoor het, samen met de twee andere aspecten, aantrekkelijk zal zijn voor aspergetelers.

Gereed voor marktlancering
In april 2019 demonstreerde AvL Motion haar prototype, de AvL Compact S1560. Gedurende het aspergeseizoen van 2019 zijn er verschillende veldtesten gedaan. Na diverse verbeteringen is de robot nu gereed voor marktlancering. Door de gepatenteerde technologie is de robot naast het oogsten van witte asperges, ook geschikt voor andere gewassen die selectief geoogst worden, zoals de groene asperge en de courgette. De robot wordt doorontwikkeld en de planning is dat in de tweede helft van 2021 ook groene asperges worden geoogst.

Opschaling van de organisatie
De investering wordt niet alleen gebruikt voor de ontwikkeling en lancering van de aspergerobot, maar het bedrag wordt ook gebruikt voor de verdere opschaling van de organisatie. Arno van Lankveld is er van overtuigd dat de investeringsronde een uitgebreid netwerk aan ervaren ondernemers oplevert, alsook de benodigde middelen voor een snelle doorontwikkeling van de organisatie.

Ook investeren in een innovatief bedrijf?
Meld je dan aan bij Investormatch. Wij matchen investeerders aan innovatieve en kansrijke bedrijven. Neem vrijblijvend contact op met consultant Peter van Meersbergen via info@investormatch.nl voor meer informatie.

Misschien ook interessant