Simone Brummelhuis genomineerd voor Female Business Angel of the Year

delen

25 oktober 2021

Investeerders.nl

Simone Brummelhuis, oprichter van The Next Women en directeur van het Borski Fonds, is genomineerd voor Female Business Angel of the Year. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Business Angels Netzwerk Deutschland (BAND). Brummelhuis is de eerste Nederlander die kans maakt.

Simone Brummelhuis neemt het op tegen drie andere kandidaten uit onder meer Duitsland, Zwitserland en Australië. Het is de vierde keer dat het Duitse investeerdersnetwerk de prijs voor vrouwelijke business angels uitreikt in samenwerking met Business Angels Europe (BAE). Volgens investeerders.nl maakte niet eerder een Nederlander kans op de prijs.

40 miljoen euro voor bedrijven met vrouwelijke oprichter

Brummelhuis was mede-oprichter van Iens, tegenwoordig The Fork, dat verkocht is aan het beursgenoteerde Tripadvisor. Nu staat zij beter bekend als het brein achter The Next Women, een internationaal netwerk van vrouwelijke investeerders en ondernemers, en het Borski Fonds. De laatstgenoemde investeert alleen in technologische scale-ups met tenminste één vrouw aan het roer en bestaat voor 75 procent uit vrouwelijke geldschieters. Brummelhuis runt dit samen met Laura Rooseboom van Start Green Capital.

Met behulp van onder meer ABN Amro, ING en Rabobank is al 40 miljoen euro opgehaald. Voorganger The Next Women investeerde in totaal 1 miljoen in zo’n dertig door vrouwen gerunde bedrijven. “Dat was nog kleinschalig, maar bleek al een groot succes,” zegt Simone Brummelhuis. “Er zijn veel vrouwelijke investeerders en bedrijven door vrouwen die kapitaal nodig hebben. Daarom besloten we het groter aan te pakken met het Borski Fonds.”

25 procent vrouwelijke business angels in 2025

Met de prijs wil het Duitse business angel-netwerk aandacht vragen voor vrouwelijke investeerders. Ook heeft de organisatie als doel om in 2025 een vrouwelijk aandeel business angels van 25 procent te hebben. Er zijn veel toegewijde vrouwelijke investeerders in Europa, zegt de organisatie in hun persbericht, en dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen.

Misschien ook interessant