Peter van Meersbergen nieuwe voorzitter BAN NL

delen

4 mei 2021

Investormatch

Bron: debreed.nl

Peter van Meersbergen is de nieuwe voorzitter van branche organisatie Business Angel Netwerken Nederland (BAN NL). BAN NL komt op voor Business Angel netwerken en syndicaten en waarborgt de kwaliteit in de markt.

Peter is naast voorzitter van BAN NL ook co-founder van Investormatch en Managing Director van investeringsfonds TechFund One

Verandering in het ecosysteem

De brancheorganisatie voor Business Angel netwerken telt 19 actieve leden. Voor individuele netwerken is het bijna niet te realiseren om verandering in het Business Angel ecosysteem teweeg te brengen. BAN NL fungeert als stem richting (overheids)instanties zoals het ministerie, Invest NL en de Kamer van Koophandel en verbindt de hoofdrolspelers in het ecosysteem.

Fiscale regeling

Hoog op de agenda heeft Peter een fiscale regeling voor Business Angels in Nederland staan. “In verschillende West-Europese landen zoals de UK wordt investeren al fiscaal gestimuleerd,” licht Peter toe. “Daar zie je dat er vaker wordt geïnvesteerd. Juist voor startende en opschalende bedrijven is dit heel belangrijk.”   

Aantrekkelijk investeren

Peter ziet dat Business Angels in Nederland een steeds belangrijkere rol innemen. Peter: “Sommige subsidies kunnen bedrijven alleen aanvragen als ze een Business Angel aan boord hebben. Maar dan moet investeren wel aantrekkelijk zijn. Er zijn veel mensen die wel willen investeren, maar de markt is nog onvoldoende ontwikkeld.” Volgens Peter is naast een fiscale stimuleringsmaatregel ook een betere informatievoorziening nodig. 

Academy

Een goede informatievoorziening is volgens de brancheorganisatie nodig om het aantal Business Angels in Nederland uit te breiden, maar ook om de kwaliteit van Business Angels te waarborgen. Peter legt uit hoe BAN NL de informatievoorziening wil verbeteren: “We gaan een academy starten, om kennis en kunde met elkaar te delen. Daarnaast willen we in het najaar een financieringsevent organiseren. We hebben als ambitie om eind dit jaar te groeien naar 30 leden. Daar gaan we alles aan doen.”

Misschien ook interessant