Nieuwe Seed Business Angels regeling

delen

31 mei 2017

BAN Nederland

De nieuwe subsidieregeling Seed Business Angels richt zich op het verbeteren van de financiering van start-ups tijdens de vroege levensfase. De business angel helpt bovendien met zijn netwerk, kennis en ervaring jonge bedrijven op weg.

Minister Kamp maakte de nieuwe regeling bekend tijdens de Week van de Ondernemer.

Renteloze lening
Dit doet de overheid door een renteloze lening te verstrekken van maximaal € 1 miljoen aan een fonds waar 2 business angels actief zijn. De business angels dienen zelf minimaal eenzelfde bedrag in te leggen. Met dit geld kunnen de business angels investeren in zogenaamde technostarters en creatieve starters.

Actief betrokken
Naast het bedienen van de vroege levensfase van start-ups helpt de subsidieregeling de business angelmarkt verder te professionaliseren. Business angels leveren niet alleen financiering aan start-ups maar zijn ook actief betrokken met hun kennis, netwerk en ervaring.

Voordeel
De lening kent een gunstige terugbetalingsverhouding, waardoor de investeerders eerder hun inleg terug zullen krijgen dan dat de overheid dat krijgt. Dit heeft een gunstig effect op de risico/rendement verhouding voor de business angels. Door dit voordeel kunnen business angels in een risicovollere fase investeren. Bovendien kunnen business angels door hun hogere investeringsbudget, grotere bedragen investeren in technostarters.

Kijk verder op www.rvo.nl

Misschien ook interessant