Meldt u aan voor ESIL Study Visit: 12 september de Nederlandse business Angelsmarkt en 13 september de Duitse business angels markt

delen

1 augustus 2019

BAN Nederland

Dankzij het ESIL-programma, gefinancierd door de Europese Commissie, bezoeken wij op 12 en 13 september twee bijzondere innovatie hotspots: Eindhoven en het Ruhrgebied.

Eindhoven is het succesverhaal van hoe de tirple helix kan samenwerken om de “Slimste vierkante KM van de Wereld” te creëren. Op welke manier spelen Business Angels hier een rol in? Daarin gaan wij ons verdiepen tijdens het bezoek aan de thuisbasis van Philips. Business Angels Netwerk Nederland biedt ons de mogelijkheid om naar High Tech Campus en HealthWorks, de speciale MedTech-accelator van Phillips, te gaan.

Maar we zullen ons geenszins louter op Eindhoven concentreren.

Voor het internationale publiek zullen we de dieper de Nederlandse business angel-markt induiken, en leren over syndicatie, grensoverschrijdende samenwerking en profiteren van diepgaande analyses van investeringen in Medtech.

Daarna zullen de deelnemers de grens oversteken naar het Ruhrgebied in Duitsland. Daar geeft Business Angels Netzwerk Deutschland ons de kans om het UNESCO Werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen te ervaren. Cruciaal op deze dag is dat we leren hoe dit gebied is overgegaan van een kolen naar een digitale hotspot – en welke rol business angels hierin blijven spelen.

Verder reizen we naar de Ruhr Hub, een accelerator van wereldklasse voor digitale start-ups, en bespreken we hoe Duitsland hun business angels beloont en ondersteunt. Er zal ook een rondleiding zijn bij de Impact Hub, een innovatieve versneller die is ontworpen om sociale ondernemers te ondersteunen.

Uiteraard is er volop gelegenheid om te netwerken met Business Angels uit de regio’s en uit heel Europa. Wij verwachten rond de 30 deelnemers uit het gehele continent.

Let op: er zijn geen registratiekosten voor dit studiebezoek. First come first serve!

Bekijk hier het programma!

Registreer u nu hier: https://forms.gle/QVCRFT5Cr7fYBQRK7

Misschien ook interessant