Kabinet maakt €100 miljoen vrij voor startups

delen

9 april 2020

Investeerders.nl

Het kabinet heeft 100 miljoen euro vrijgemaakt voor startups, scale-ups en andere innovatieve mkb-bedrijven. Het geld wordt gebruikt voor overbruggingsleningen, die verstrekt worden door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Veel startups hebben nu in tijden van de coronacrisis moeite om het water boven hoofd te houden. Zij hebben op de een of andere manier geld nodig, maar kunnen hiervoor vaak niet bij de bank aankloppen. Deze ondernemingen kunnen een overbruggingskrediet aanvragen. In eerste instantie wordt hier 100 miljoen euro voor beschikbaar gemaakt en de verwachting is dat de regeling eind deze maand toegankelijk is.

De overheid heeft daarnaast meer extra maatregelen genomen om getroffen ondernemers en bedrijven te helpen. Zo komt er extra geld vrij via de Garantie Ondernemersfinanciering. Het garantieplafond was eerder al verhoogd van 400 miljoen naar 1,5 miljard euro, maar wordt nu nog eens extra verhoogd naar 10 miljard euro.

Eerder werd de BMKB-regeling al verruimd. De premie voor deze regeling is nu verlaagd. Ook gaat de overheid leverancierskrediet nu verzekeren tot een bedrag van 12 miljard euro.

Met al deze maatregelen wil de overheid de financieringsmogelijkheden voor getroffen ondernemers nog toegankelijker maken. “Het kabinet doet in deze uitzonderlijke en barre tijden wat nodig is. Bij de aankondiging van het Noodpakket voor banen en economie hebben we meteen gezegd dat deze regelingen niet stilstaan”, zo zeiden minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer.

Misschien ook interessant