Investeerdersmeeting Investormatch geslaagd voor e-facturatie oplossing Factuurportal

delen

9 november 2020

Investormatch

e-facturatie komt in Nederland nog maar voorzichtig van de grond, maar als het aan ondernemer Rob Klaver ligt duurt dat niet lang meer. Tijdens de digitale investeerdersmeeting presenteerde hij de financieringsbehoefte van zijn bedrijf. Met succes. Meerdere investeerders bleken geïnteresseerd en er werd een deal gesloten.

Het merendeel van de bedrijven stuurt nog steeds e-mails met PDF-facturen als bijlage. Echte e-facturen worden maar mondjesmaat verstuurd. Factuurportal biedt een laagdrempelige e-facturatie oplossing voor iedere organisatie. “Wij kunnen alle inkomende facturen, zowel PDF- als e-facturen inlezen, controleren en converteren naar het gewenste formaat. Hiermee bespaart een organisatie tijd, geld en gedoe!”, aldus Rob.

‘Voor fouten hoef je niet bang te zijn’

Veel mensen vinden het prettig om een bepaalde controle te behouden en de facturen handmatig na te lopen. Voor fouten hoef je echter niet bang te zijn. Rob legt uit: “Er zitten veel controles in ons systeem ingebouwd. Zo checken we bijvoorbeeld of de factuur niet al eerder is ingestuurd en of alle cruciale informatie aanwezig is.”

Op zoek naar groeifinanciering…

Factuurportal is eind 2018 opgericht en inmiddels is er een stabiele klantenbasis bestaande uit onder meer gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties. Om de groei te kunnen verstevigen ontstond er in 2020 een financieringsbehoefte. Allereerst voor het versterken van de marketing en sales en daarnaast om de functionaliteiten van het portal verder uit te bouwen.

Tips voor een succesvolle pitch

Via zijn compagnons kwam Rob in contact met financieringsplatform Investormatch waar hij zich aanmeldde voor de digitale investeerdersmeeting. “Naast mij waren er nog drie andere ondernemers die hun proposities pitchten. Wat mij onderscheidde van de rest, is dat ik tijdens die meeting de enige was die al een werkende oplossing bood. Dat triggerde direct.” Dat is volgens Rob dan ook een belangrijke afweging: “Wanneer ga je op zoek naar kapitaal? Heb je alleen een idee? Of heb je al daadwerkelijk iets op de markt gebracht? Dat laatste is naar mijn idee een stuk makkelijker. Dan kunnen mensen het zien.”

Lean en mean

De financieringsbehoefte van € 110.000 is dankzij de investeerder ingevuld. Daarnaast doet de huidige aandeelhouder the Hatchfirm deze ronde ook weer mee. Met deze investering op zak moet de business nu gaan groeien, maar het team houden ze graag klein. “We werken zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dus meer werk, met het liefst hetzelfde aantal mensen. Lean en mean. Daar gaan we voor!”

Wilt u ook een investeerdersmeeting bijwonen?

Op vrijdag 13 november organiseren wij een nieuwe investeerdersmeeting. Tijdens onze digitale investeerdersmeetings pitchen startende en snelgroeiende innovatieve ondernemingen hun proposities. Deelnemen kan vanuit iedere locatie, mits u als investeerder bij ons staat geregistreerd.

Misschien ook interessant