Impulse4women koppelt vrouwelijke ondernemers en business angels

delen

27 mei 2020

Investeerders.nl

In 2018 werd de non-profit Impulse4women opgericht door Taryn Andersen. De organisatie wil business angels koppelen aan geschikte startups. Investeerders.nl ging in gesprek met Taryn.

Taryn merkte tijdens de jaren ervaring die ze opdeed bij het durfkapitaalfonds Telegraph Hill Capital dat het voor investeerders erg lastig is om vrouwelijke ondernemers te vinden in de technische sector. Met investeerders.nl ging ze hierover in gesprek. “We wilden graag investeren in vrouwen, maar die treden niet snel op de voorgrond. Vrouwen die dat wel doen hebben het vaak lastig om goed contact te leggen met investeerders.”

Impulse4women

Hierom ontstond Impulse4women. “We zijn voor investeerders, business angels en durfkapitaalfondsen een plek waar zij kunnen zoeken naar deal flow,” vertelt Taryn. Investeerders kunnen hun voorkeuren doorgeven en worden gekoppeld aan een startup of social impact project. “We hebben een brede verzameling aan startups met allerlei business- en groeimodellen en activaspreidingen.”

Startups in de technische sector mogen zich aanmelden zolang een vrouw de oprichter, co-oprichter, CEO, CFO, COO of aandeelhouder is. Daarnaast mogen oprichters van sociale impact projecten zich aanmelden, ongeacht van geslacht en sector.

Door de ervaring die het team van Impulse4women zelf heeft, weet ze de projecten en startups klaar te stomen voor het eerste contact met een mogelijke investeerder. “We weten waar een investeerder interesse in heeft en zorgen ervoor dat de startups duidelijke informatie opstellen over hun businessplannen.”

Business Angels kunnen zich gratis aanmelden bij de non-profit wanneer zij op zoek zijn naar interessante investeringsmogelijkheden. Doordat startups en projecten vanuit de hele wereld aangemeld zijn bij de organisatie, kunnen business angels gekoppeld worden aan passende ondernemingen die ze anders niet snel tegen zouden komen.

#MentoringSessions

Onlangs organiseerde Impulse4women de #MentoringSessions, waar veel bekende business angels, zoals René Reijtenbach, bestuurslid bij BAN Nederland, gratis hun tijd en expertise deelden met startups. In juni zal de volgende #MentoringSessions plaatsvinden.

Misschien ook interessant