‘HenQ investeringsmaatschappij van het jaar’

delen

10 mei 2019

Investeerders.nl

De financiers die ervoor dat startups van de grond komen en scale-ups een volgende stap kunnen maken, houden zich meestal op de achtergrond. Maar zo nu en dan zijn de spotlights op hen gericht. Zo werd de investeringsmaatschappij HenQ tijdens de Vectrix-Nextstage startup deal van het jaar bekroond tot investeerder van het jaar.

Vectrix, lid van BAN Nederland, organiseerde het event alweer voor het zesde jaar maar dit keer voor het eerst met een prijs voor de beste investeringsmaatschappij. Dat deze Amsterdamse investeringsmaatschappij met de award huiswaarts keerde, komt onder meer omdat het al in een zeer vroeg stadium in veelbelovende bedrijven investeert. De risico’s zijn in dit stadium weliswaar hoger, het potentiële rendement is dit ook. De kleine 1,5 miljoen euro die het bijvoorbeeld investeerde in Mendix verdiende HenQ meerdere malen terug toen het softwarebedrijf voor 628 miljoen euro werd verkocht aan het Duitse Siemens.

In totaal beheert HenQ nu zo’n 75 miljoen euro. Het bedrijf investeert hoofdzakelijk in b2b-softwarebedrijven met een omzet tot tien miljoen euro. Op dezelfde avond werden scaleups Loqed en Felyx door dagvoorzitter Jort Kelder als scaleup bekroond tot startupdeal van het jaar.

Misschien ook interessant