ChemieLink gaat startups koppelen aan business angels

delen

31 oktober 2017

Investeerders.nl

ChemieLink helpt innovatieve ondernemers bij het vinden van de locatie met de juiste faciliteiten en services. Denk aan huisvesting, coaching of de faciliteiten van een laboratorium. In samenwerking met BAN Nederland wordt het aanbod komend jaar aangevuld met het vinden van een business angel.

De nieuwe energietransitie, het realiseren van duurzame grondstoffen of het verminderen dan wel hergebruiken van afval. Stuk voor stuk zijn het onderwerpen die in de maatschappij enorm leven, maar waarbij bedrijven in de chemie het werkelijk waarmaken. Soms zijn dit de bestaande bedrijven in de keten, maar regelmatig pakken nieuwe innovatieve startups dit stokje op.

Starten in de chemie bijzonder kostbaar

Het vinden van een product is vaak een innovatie op zichzelf. Dat maakt het opstarten van een onderneming in de chemie soms extra kostbaar. Naast de kosten die elke startup heeft, komen er bij een producerend bedrijf regelmatig grote extra kosten meekijken. Denk aan een laboratorium, wat soms al snel in de tonnen kan lopen als je dit zelf moet opzetten. Daarnaast stoeien veel startups in de chemie met het uitwerken van een innovatief plan naar een commercieel inzetbaar product.

Omdat het bij nieuwe innovaties lang niet altijd vooraf zeker is of het bedrijf ook werkelijk verschil kan maken in een keten die soms al vele jaren bestaat, is een financiering via de bank niet altijd even makkelijk. ChemieLink is om die reden een eigen business angel-netwerk gestart, in samenwerking met Business Angels Connect en BAN Nederland. Geïnteresseerde angels kunnen zich melden bij BAN ChemieLink of bij Business Angels Connect, het netwerk dat de aangesloten investeerders ondersteunt bij het creëren en managen van de dealflow.

ChemieLink heeft een groot netwerk met talloze startups, daarnaast heeft het afgelopen periode al verschillende business angels met interesse gesproken. Aan investeerders.nl laat de stichting weten in januari de eerste ondernemers aan business angels te willen koppelen. “Komend jaar willen we elk kwartaal zo’n 5 bedrijven helpen bij hun financieringsaanvraag. Gezien de financieringsomvang in de chemie komt dat neer op zo’n 15 tot 20 miljoen euro aan investeringskapitaal”, aldus directeur Chris Bruijnes in het interview.

Misschien ook interessant