Bitcoin voor het eerst boven de 50.000 dollar waard

delen

17 februari 2021

Investeerders.nl

De waarde van de bitcoin is dinsdag voor het eerst door de grens van 50.000 dollar gegaan. Een aantal recente gebeurtenissen hebben er voor gezorgd dat de cryptocoin de laatste tijd zo’n toevlucht neemt.

Cryptovaluta staan nog maar aan het begin van hun transitie, maar de interesse is er niet minder om. Nog niet zo lang geleden werd je als business angel vreemd aangekeken als je interesse had in deze technologie. Inmiddels kunnen we stellen dat, wanneer de bitcoin een bedrijf was geweest, het de levensfase van de business angel waarschijnlijk al achter zich heeft gelaten.

Zo worden cryptomunten steeds vaker geaccepteerd door reguliere financiële instanties als PayPal, maar houden ook steeds meer grote maatschappijen zich bezig met het beleggen in cryptocurrencies. Een investeringsdivisie van Morgan Stanley zou naar verluidt overwegen om op bitcoin in te zetten. En in Canada is inmiddels de eerste Noord-Amerikaanse bitcoin-ETF goedgekeurd.

Elon Musk is groot fan van de bitcoin

Wat naar alle waarschijnlijkheid ook heeft geholpen met de vernieuwde interesse in bitcoin, is Tesla-baas Elon Musk. Hij heeft zich meermaals via Twitter positief uitgelaten over de bitcoin, wat telkens de koers omhoog deed schieten. En daarbij kwam ook het nieuws naar buiten dat Tesla maar liefst 1,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in bitcoin.

Mede hierdoor is de virtuele munt nu opeens – voor het eerst – voorbij de 50.000 dollar geschoten. Ter vergelijking: een jaar geleden was de munt nog maar zo’n 10.000 dollar waard.

De gemiddelde crypto-belegger

De gemiddelde crypto-belegger is volgens Binance een man van rond de 34, die zo’n 25.000 dollar per jaar verdient. Hij heeft hbo of wo gedaan bezit cryptocoins voornamelijk als onderdeel van een langetermijnstrategie (55 procent), vanwege wantrouwen tegenover het huidige financiële systeem (38 procent) en vanwege de handelmogelijkheden op de korte termijn (31 procent).

Misschien ook interessant